bento konijntje maken

Bento Konijn, hoe maak je die?

Hoe maak je een leuk Bento Konijn voor de Lunch

Maken van het Bento konijntje
Wat heb je nodig?
– Bolletje (bruin/wit)
– Beleg
– Kaas
– Boterhamworst – Smeerkaas of boter als ‘lijm’
– Rozijnen
– Ketchup

Maaktijd: Ongeveer 15 minuten

Hoe ga je te werk:
Neem een bolletje en smeer deze. Nu snijd je met een heel scherp mesje heel voorzichtig het bovenste laagje (korstje) los. Als je een klein stukje losmaakt kun je de rest er vervolgens heel gemakkelijk af trekken. Pak nu je konijn brood mal en druk deze stevig o phet gesmeerde bolletje. De uitstekende randjes kun je los krijgen door een beetje heen en weer te schuiven op de ondergrond, of je snijd ze nog even los met een mes. Haal nu de mal er af en je hebt al de basis van een pluizig konijn. Uiteraard kan dit ook met een gewone boterham, maar ik heb nu een bolletje gebruikt om er wat extra diepte en ‘pluizigheid’ aan te geven.

Nu kun je je konijn zo in de lunchtrommel doen, of je kunt het nog verder versieren. Ik heb twee rozijnen gebruikt voor de ogen, een stukje kaas dat je kunt uitsteken of snijden voor het neusje en ik heb twee stukjes boterhamworst uitgesneden voor in de oren. Nog een beetje ketchup op de wangetjes en je konijntje is klaar om de trommel uit te springen! Als extra heb ik zelf nog een bloemetje van eetpapier tussen haar oren gestopt, maar dat hoeft natuurlijk niet of kan ook iets anders zijn. Gebruik je fantasie.
Vul de rest van de ruimte in de lunchtrommel nog op met bijvoorbeeld een krentenbolletje, snoeptomaatjes, druiven, radijsjes, blauwe bessen, stukjes komkommer, half chocoladebroodje, bakje maïs, aardbeien, cheesedippers (met in een apart klein bakje de kaas), stukjes rauwe paprika, stuk rozijnenbrood, Babybel, bramen, rozijntjes, kaasblokjes, opgerold stukje boterhamworst, etc.

(Gemaakt door: Leukelunchbox.nl)