(K)eet smakelijk

(K)eet smakelijk!

Verse groente naar binnen krijgen bij onze kinderen😏. Je kent het wel: wortel en komkommer, dat lukt nog wel. Gebakken aardappels en bloemkool soms ook. Maar bij asperges, champignons en rucola gaan veel kindermondjes stevig op slot. Lange tijd kookten we apart voor onze kinderen. Omdat ze wel sperziebonen aten, maar geen tomaat, paprika, aubergine en courgette. Ze wilden wel dezelfde pasta. Maar niet onze saus. Met rode en groene dingetjes er in. Bleh!

Dit is de eerste alinea van het boek van Keetsmakelijk. 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand.

Ongeveer een half jaar geleden hebben Susan en ik de webshop degroenebuik.nl overgenomen. Deze shop paste heel goed bij de filosofie, eerlijke producten met pure smaken van foodisgood.nl.

We hebben inmiddels de stap gewaagt en  zijn met de shops verhuist naar een heus bedrijfspand met magazijn en kantoor. Voor ons een erg spannende stap.

We zijn nu bijna waar we als gezin willen zijn. Voor Susan betekend dit dat ze dagelijks naar het werk is op memmie en mammas werk, zoals onze oudste (3 jaar) zegt. Susan komt nu om 12 uur even thuis om te eten en de tweeling van bijna 2 jaar naar bed te brengen. Ik besef dat het echt een enorme luxe is en vind het ook super fijn.

Maar ja….. dat eten….

Super trots waren we dat onze oudste dochter echt alles at! We hadden toen nog het restaurant, samen met mijn ouders en om twee uur aten we dan met zijn allen gezellig in het restaurant samen met het personeel. Het was echt een rust moment voor iedereen en onze kleine meid at wat wij ook aten. Toen ineens werd ze twee en begon ze steeds slechter te eten.

Ik weet zeker dat ze heel veel dingen wel lekker vind maar ze wil het nu echt niet. We maken er geen punt van en ik geloof ook dat het wel weer over gaat. Ze een vrolijke meid die goed in haar velletje zit!

Met de overname van degroenebuik.nl hebben we ook veel boeken overgenomen waaronder het boek Keetsmakelijk. Een boek voor ouders en kinderen om samen weer plezier in het eten maken en opeten te krijgen. Samen met de kinderen kiezen voor Camouflagesoep, drakentaarten of die pindavulkaan? Vrolijke recepten, onweerstaanbare foto’s, maffe verhalen en onmisbare feiten.

Ik wil graag 1 recept met jullie delen. Dit recept past perfect bij deze tijd.

HEKSENKETEL!

Een heks zonder ketel is als een kok zonder pan. Gelukkig bestaan er pompoenen. Daar mee kook je de sterren van de hemel: zachte, zoete pompoensoep met een paar geheime kruiden er in. Goed linksom roeren met je vliegende bezem. En drie keer ‘peosneopmop’ zeggen natuurlijk!

Voor 4 a 6 personen.

1 (oranje) pompoen

1 Zoetzure appel, in stukjes

1 rode ui, in dunne ringen

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel (milde) paprikapoeder

1 cm gember fijngeraspt of 1 tl gemberpoeder

1 l bouillon

2 eetlepels olijfolie

Garnering

1 eetlepel koriander, fijngesneden

2 bosuitjes, fijngesneden

Een pompoen heeft een dikke schil. Met een mes doorsnijden is heksenwerk. Voor je het weet mis je een duim. Gelukkig is er een oplossing. Roep de hulp in van je kind en zoek een plek met een harde ondergrond. Gang , stoep, binnenplaatsen maakt niet uit. Laat de pompoen met enige kracht op de grond stuiteren en spontaan in tweeën splijten. Het zwaarste werk zit er nu alweer op! Verwijder de zaden. En snij het vruchtvlees in blokjes van 2 á 3 cm. Als je een biologische pompoen hebt hoef je hem niet te schillen. Alles word zacht tijdens het koken, dus de schil ook. Verwarm olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui. Doe de knoflook, gember, paprikapoeder en de gemalen koriander erbij. Voeg de pompoen toe en schep alles om. Met de bouillon 20 minuten laten koken. Doe er de stukjes appel bij en nog eens 5 minuten op het vuur. Pureer met een staafmixer. Voor de liefhebbers wat verse koriander en of bosui op tafel zetten.

Natuurlijk kan ik als (voormalig) kok en eigenaar van foodisgood.nl het niet laten om er nog wat aan doe te voegen. Ik zet nog pompoenpitten en een schaaltje feta op tafel. Het grappige is dat onze kinderen wel “witte kaas” eten!

Ik zeg (k)eet smakelijk!!

Omdat er zó veel leuke recepten en handige ideeën in dit boek twv € 19,50 staan willen we het graag met jullie delen en geven we er een aantal weg. Er zijn twee manieren om in aanmerking te komen voor een boek. 

-> Vertel ons op Facebook waarom  we jou of iemand die je kent een boek moeten opsturen.

-> Deel en like dit op Facebook.

 Of gebruik de code Keetsmakelijk bij je bestelling op foodisgood.nl of degroenebuik.nl en dan pakken we hem samen met je bestelling in. OP=OP

De winnaars worden volgende week vrijdag bekend gemaakt.

Bron: Keet smakelijk