Wij gaan voor RVS-, glazen- en smoothie rietjes… en jij?

Het is momenteel een hot-item, het vele rond zwervende plastic en de plastic rietjes.

Ik zag laatst een filmpje op facebook voorbij komen en misschien heb je hem ook wel gezien: Een chauffeur staat in een file, een paar auto’s voor hem wordt enorm veel rotzooi uit het autoraam gegooid. De chauffeur stapt uit en is redelijk woest te noemen. Hij pakt een gedeelte van de zooi op en smijt het terug de auto in van de vervuilers. Staat nog een beetje te schelden en met zijn armen te zwaaien, hij is not amused dat kun je wel zien. Even later stapt iemand uit de auto en raapt de rotzooi op. CHAPEAU!! Dat is wat ik het eerste denk, doel bereikt! Ik weet namelijk niet of ik dat wel zou durven doen.

De biologische komkommers bv die in de supermarkt meestal in plastic verpakt zijn, hoe apart is dat. En vooral waarom? Zodat de cassière weet dat het om een biologische komkommer gaat. Is er dan niks anders te bedenken… Ik weet het zo 1,2,3 ook niet, maar het stoort me wel.

Als je de beelden op tv ziet, de artikelen in de krant leest van het vele, vele plastic wat op de standen en in het water te vinden is. Om van de dieren maar te zwijgen die heel veel last hebben van al onze rotzooi. Het beeld van een schildpad dat een plastic rietje in 1 van zijn neusgaten heeft. Heel veel pijn heeft als iemand probeert het eruit te trekken, wat niet zonder slag of stoot gaat, staat op mijn netvlies gebrand, helaas.  Dan denk ik wat kan ik nou doen om hieraan mee te werken. Dan bedoel ik natuurlijk het verminderen van plastic. Nu zijn we al een redelijk eind op weg met onze duurzame en herbruikbare lunchboxen, thermosbekers, foodwraps en meer producten die je bij ons kan bestellen.

In het artikel van het RTL nieuws is te lezen dat de EU een verbod wil op wattenstaafjes en plastic rietjes. Een goed begin denk ik dan, alhoewel er nog wel veel meer moet gebeuren. Nu hebben wij bedacht om ons assortiment duurzame en herbruikbare rietjes enorm uit te breiden.

Je kan nu bij ons rvs rietjes, glazen rietjes, siliconen rietjes en smoothie rietjes bestellen. Al deze herbruikbare rietjes vindt je HIER. We wachten nog op een paar extra soorten. (houdt het in de gaten)

We hopen dat jullie massaal deze herbruikbare rietjes gaan bestellen en zonder schuldgevoel van je lekkere drankje zal genieten.

Zo dragen we met z’n allen een heel klein steentje bij aan het verminderen van de plastic soup in de zeeën.